Přespolní běh v Dolní Branné

26. 09. 24

Ve středu 25. září 2024 dvanáct našich žáků z 1. – 3. třídy závodilo v přespolním běhu memoriálu Vladimíra Nožičky pro děti 1. stupně základních škol v Dolní Branné na Bakově. Do závodu bylo zapojeno sedm škol z Dolní a Horní Branné, školy z Vrchlabí, z Lánova a ze Špindlerova Mlýna. Letošního ročníku se zúčastnil rekordní počet žáků.

Děti z prvních a druhých tříd čekala trať dlouhá 500m a starší žáci se vydali na trať dlouhou 800m. Jednotlivé kategorie startovaly hromadně. Našim sportovcům se velmi dařilo. Přivezli si 2 medaile a několik pěkných umístění na předních příčkách.

V kategorii dívek 1. třída doběhala na 3. místě Ema Zvirotská, na 5. místě Elen Vondráčková, na 7. místě Nikol Hovorková a na 10. místě Karolína Jirková. V kategorii chlapců 1. třída doběhl Michael Blažej na 3. místě, Anthony Emenike na 6. místě a Filípek Kynych na 10. místě. V kategorii dívek 2. třída doběhla na 7. místě Nikolka Máslová, v kategorii chlapců 2. třída – 9. místo Jaroslav Pavlíček a v kategorii chlapců 3. třída – Štěpán Kapr  9. místo.

 Po celou dobu panovala výborná sportovní atmosféra a všichni jsme si závod užili. Všem závodníkům gratulujeme za výbornou reprezentaci školy.

Anita Blažejová